tråkiga nyheter...

Fick veta idag att Gretas bror har fått epilepsi och kommer få ha medicinering resten av sitt liv. Just nu så håller dom på och kollar vilken styrka på medicinen han behöver och klarar av. Anfallen har tydligen tätnat på slutet.
Jag kan inte ens föreställa hur jobbigt det måste vara för A-K och alla mina tankar går till henne. Skulle Greta bli sjuk eller dålig så vet jag inte vad jag skulle göra. Jag vet att hon "bara" är en hund, men hon är min familjen. Hon är det finaste jag har, även om hon retar gallfeber på mig ibland... Hon är det bästa jag gjort, ångrar inte en sekund att hon är min, även om det i vissa stunder är jobbigt att ha hund. Det är värt det..

mys i lägenheten...

Jag har haft lite göra och lite ork så bloggen har blivit lidande (som vanligt)..
Vi har det bra i england och vi njuter av tiden här. Vi har äntligen fått det lite mysigt i lägenheten.
I helgen har vi hyrt bil och iväg upp över skottland och Edinburgh igen! :) Älskar den staden!
KRAM!

Oj oj oj...

Här händer det grejer vill jag lova. Andra dagen i skolan och vi har redan besökt ett court room... Något speciell upplevelse, jag har svårt att se bortom perukerna. Det ser så löjligt ut!
Sen är det spännande att se att domarna i detta landet har fri rättighet att uttrycka sina personliga åsikter gällande ett rättsfall. Det är inte tillåtet i Sverige, sen visste jag inte heller att man också i England har jury?
Igår kväll var vi iväg och träffa nya människor och med det menar jag tyskar! dom är och asiaterna är överallt. Alla vi har trott sett skadinaviska ut har visat sig vara tyskar. Vi va i en sudentkorridor och jag blev på något sätt mycket tacksam för våran lägenhet, dessutom betalar nästa alla som bor på student accomodation mer än vi gör i månaden.
Sen har vi fått veta att två av våra kurser krockar så nu måste vi välja en ny, vilket skulle vara en lätt match. Ett problem, i princip alla kurser läses över ett helt år och vi är bara här en termin, så varje kurs måste då bli godkänd att läsa på ett halvår, om när den då blivit godkänd måste man se till så att den inte krockar i timetabling!
Så vi får helt enkelt se hur det här går..... Jag har tappat lite ork på administrationen, men det är lika överallt så det är bara att bita ihop och kom igen!

Tror jag kommer far det bra har....

Igar borjade dagen ganskaa intensivt med mycket information att ta in.Vissa saker var anvandbara och andra saker gjorde en bara trottare.
Sitter pa skolans dator idag och darfor saknas det en del prickar over bokstaverna.

Igar kvall va vi pa en mingelkvall pa skolan, det va riktigt kul. Blev imponerad over vilken anlaggning skolan har. Vi va mitt pa skolan i Student's Union lokaler och dom har en egen pub med stor bar och dansgolv. Det ar som ett litet utestalle mitt pa skolan.
Traffade inte en enda svensk men det gor mig ingenting for vi 5 ar mer an tillrackligt. Vill ju som sagt prata sa lite svenska som mojligt har. Alla vi traffade var i princip fran Danmark till och men kille i fran Kina, som har pluggat flera ar i Danmark. Riktigt harliga manniskor som jag hoppas umgas mer med. Dock pluggar dom nagonting med building managment. Alla drar pa ogonbrynen sa roligt nar jag berattar att jag studerar juridik. Det later tydligen mer flashigt an vad det faktiskt ar...

Idag va jag med tva av det harliga personerna jag traffa igar, Danmark och Kina :) och gick och kolla pa det Great Nordic run. Det ar tydligen varldens storsta halvmaraton som gar arligen i staden. Det va 55 000 person som deltog! Alltsa passerade hela Faluns folkmagnd mig idag, lite coolt va det. Manniskor hade fantastiska utstyrslar pa sig som skulle dra uppmarksamhet till olika organisationer, allt fran MS, olika typer av cancer och andra sjukdommar.

Imorgon borjar skolan pa vart program, och nasta vecka startar skolan pa riktigt.

Tyvarr kan jag inte lagga upp nagra bilder idag eftersom jag sitter pa skolan datorer, men som jag alltid skriver det kommer!


Peace out! KRAM!

internet kommer nästa vecka...

Nästa vecka någon gång ska vi äntligen få vårt internet, det kom förbi en snubbe igår och vi skrev på kontrakt.
Jag är jätte trött idag så det blir bara bilder idag.
Skolan börjar på riktigt imorgon, äntligen! Det känns som att man varit här i en evighet och nu vill jag komma igång är riktigt taggad :).
Lagade första riktiga måltiden igår i köket, det blev köttfärssås (vad annars? jag är ju student!).
Vi var på IKEA och så storhandlade vi efter det, notera att jag bar all denna skit! Det va lite synd om mig
Vårt kanon fräsha kök!
Här äter vi tydligen kvällsmat :)
Mitt sovrum, som är jätte stort!
Ni får vänta på bilder av vardagrummet, för jag hade tagit kort men då valde vi att möblera om lite :)
Ikväll ska jag och J hem till E, J, och D och äta scones och dricka te. Vi ska dit och se hur dom bor, de bor på andra sidan centrum så vi tänkte ta oss en liten promenad dit ikväll..
KRAM!

min sambo har anlänt....

Nu har J äntligen anlänt till Newcastle, och hon har redan packat upp! jag ligger lite efter...
Vi har idag varit på skolan och fått vårat welcomepack, men massa! information att läsa igenom.
Jag har gjort min enrolment och när jag fått mitt smartcard, som låter mig komma in i massa byggnader så är jag officellt student vid Northumbria Univeristy i Newcastle :)
Efter allt det här åkte vi vidare till IKEA och shoppade allt vi behöver för att kunna laga mat och just nu sitter vi på ett café med internet. Jag njuter just nu av smoothie tillsammans med J som skriver på sin blogg som en galning.
Vi ska åka och storhandla senare så vi också kan laga mat i våra nya kastruller och stekpannor...
Sista dagarna jag och E var på semester spenderade vi i Glasgow. Det är inte alls lika mycket och se och staden är mer som en stor stad, så vi har mest gått runt på stan och shoppat och strosat. Jag har även kunnat skype hem till familjen, tåra en aning när jag såg underbara Greta! Saknar henne jätte mycket, men det blir säkert bättre efter ett tag men jag kommer nog inte sluta sakna henne.
Nu på lördag börjar vi skolan med en Inductions dag, liknar lite av en introduktion av allt som vi internationella studenter kan tänkas behöva veta, sen på kvällen blir det mingel party, det ser jag fram emot mest! :)
Förhoppningsvis får vi internet den här veckan och då kan jag börja skypa med människor!
Nej nu ska jag återgå till min sambo!
KRAM!

Starbucks....

Thus the life of an Starsbucks addict begins....

Sista dagen i Edinburgh...

Sista kvällen i Edinburgh har vi tagit det ganska lugnt varit ute och ätit och sen gått till ett cafe och tagit en kopp varm te. Jag har varit helt förstörd hela dagen, det har varit vädldigt intensiva dagar utan någon vila mer än att vi varit tillbaka på rummet en timme och bytt om. Så jag sov en timme på eftermiddagen idag medan E. satt vid datorn.
Igår var vi åt på en helt underbar italiensk resturang med riktigt bra priser. Varje bord som fick ut mat frågade dom om de ville ha färsk malen svartpeppar på. Resturangen låg vid Grassmarket där det ligger jätte mycket pubar och resturanger efter varandra, så man går bara från meny till meny och tittar vad dom har.
Efter middagen tog vi oss två pubar ner och gick in på en liten och mysig pub där det spelades folkmusik. Det är riktigt trevlig musik och lyssna på. Vi blev bjudna på öl av män från the bristish army och innan ni blir avis så talar vi män i 50 års åldern som inte har rört på kroppen under några år. Det va riktigt trevliga att prata med och dom tipsade lite om vad vi ska passa på att göra i Glasgow. Dom var från Skottland allihopa och det va lite svårt att hänga med ibland med dialekten, men dom lärde mig något på gaeliska :) "Posh Mahown"= Kiss my arse!
Igår var vi bort till the National monument, på Carton Hill som det heter och det va riktigt fint, och kanon utsikt över staden.
Här uppe satt vi och lunchade igår, vilket är the National Monument.
Det häftiga med den här staden att det är så mycket grönområde överallt och klippor som staden har byggts runt. Edinburgh är en väldigt stor stad men du märker alrig av det. Det upplevs aldrig som Oxford Street i London när folk går som packade sillar. De två bilderna ovan visar på att beroende vart du vänder dig är utsikten över edinburgh väldigt olika..

På språng i Edinburgh...

Är riktigt trött idag, vi har nog varit ute och gått i ca 5 timmar och gjort massa turistiga saker. Ni vet hur japaner springer runt med kamerorna runt halsen och fotar allt och alla vi alla möjliga obetydliga byggnader eller statyer, så har jag känt mig idag.
Vi tog en turistbusstur idag och upplevde nästan hela Edinburgh. Vilken otroligt häftig stad, Edinburgh Castle ligger mitt i staden på en enorm klippa och sedan är staden byggd runt slottet, och en kraftig lutningen neråt och sedan en hög kulle uppåt. och en ytterligare sluttning ner mot havet.
Vi var på en guidad tur under staden idag i gamla gångar och gator som dagens stad har byggts uppe på. Det va en riktigt bra tur och coolt att vara under staden och höra hur dom levde för.
Denna bild och bilden ovan är tagna från Edinburgh överlägset bästa utkiksplats, The Scott monument!
Du går 287 trappsteg (61 m) rakt upp i en spiral trappa som blir smalare och smalare. Värt varenda pund!
Nu är det natt mina vänner!
KRAM!

Äntligen internet!

Nu har jag och E anlänt till Edinburgh efter en och en halv timmes tåg från Newcastle.


Vilken stad! Bilder kommer jag lovar, vi har ju äntligen fått internet. Jag och E har gått runt i Newcastle i en hel dag och letat, men det verkar inte vara lätt och hitta internet cafe.
Så förstå vår lycka när vi hade gratis internet access på rummet :)

Vi anlände bra i söndags, min och J:s lägenhet är kanon fin! Jag har inte tagit några bilder på den än jag lovar att det kommer också.

Och som svenska vad är det första man gör i ett annat land? besöker IKEA!! det fanns nämligen inga täcken eller kuddar i lägenheten så natten till måndag som jag med kläder på och en kudde från soffan som va alldeles för hög.


Sen är det läskigt lyhört i lägenheten och dom som bor ovanför oss har en gnislande dörr och det låter precis som att dom är i vår lägenhet och går omkring. Lite läskigt när man sover själv så jag saknar J, men hon kommer nästa vecka när vi åker tillbaka.

Igår va vi ut och åt och drack en kall och god newcaslte brown ale! mums! Jag käkade en classic, alldeles perfect va det! :)


Vi bor på ett Bed & breakfast i Centrum av staden och vårt badrum har en väldigt lustig design. Golvet är lutanden och inte så lite heller jag blir nästan sjösjuk av att gå från toaletten till handfatet. Är marken så ojämn eller ska det vara häftig design? Hur som rummet är mysigt och det känns riktigt bra.



Det va allt för ny ska ut och turista i edinburgh nu :)

KRAM!

Sagt hejdå till Greta...

Fan va jobbigt det va att säga hejdå till henne, det kom lite tårar. Hon åker till Lappland idag med mamma och morfar och hon vill inte sätta sig i bilen, hon hade nästan svansen mellan bena. Vet inte om hon förstod att jag inte skulle med och att jag va ledsen, om inte annat kan man inbilla sig att hon förstod.
En del tårar kom det, så nu har jag sagt hejdå till mamma och Greta....


finaste!


Så nu ska jag försöka ta tag i packningen,



Packning!


väskor?

Det spännande ögonblicket är här! Får allt plats?

RSS 2.0