mysteriet med strumpan....

Jag har ett allvarligt problem med min hund och det är strumpor, framför allt använda strumpor.
Hon stjäl dom eller letar upp dom, sen när man ska ta den ifrån henne stänger hon käkarna och vägrar ge upp den och morrar åt en. Hon stoppar dom långt in i halsen så att hon ibland sväljer dom, man tror hon bara hade en men nej nej två, var av en nu ligger i magen.
Så i måndags när jag var ute med henne och promenarade hann jag inte med och vips hade hon nått i munnen om inte en strumpa nån tappat. Då va hon så söt och högg efter mig för att jag inte skulle kunna ta den och vips hade hon svalt den. Så jag har spenderat veckan med att noga titta när hon bajsar (ett riktigt nöje förövrigt) men ingenting har hänt. Så igår morse kl 06.00 kräktes hon upp den efter fyra! dygn i magen. Det är alltid lika mysigt att bli väckt till ljudet av en hulkande hund som är på väg att spy!
Hon har blivit lite bättre när jag säger loss åt henne och hon faktiskt släpper dom. Men hon tar allt nya som gamla.
Hon kan stoppa ner nosen i en tvättkorg och dra upp en strumpa trots att dom ligger långt under lakan och kläder.


Till en mer positivt sida av Greta, hon är inne i en bättre period lydnadsmässigt. Lyssnar direkt på kommandon som hit. Hon har kommit direkt varje gång i snart två veckor! ta i trä!! tvi, tvi, tvi och ltie salt över axeln.
Idag var hon lös på morgonpromenaden och det hur bra som helt, hon var säkert lös i 15 min :) och vad gjorde hon mer? JO! hon kom på tystkommando till hit!! då var jag stolt :)
Men man får inte bli allt för kaxig, som idag var kl halv åtta på en lördagmorgon när ingen är ute och man verkligen är själv. Sen var det på ett ställe där man vågar ha henne lös utan vägar i närheten.

Ikväll ska jag på alla hjärtans dag middag med tjejerna, alla ska fixa något och ta med. Jag och Matilda står för efterrätt och det blir kladdkakemuffin med fruktsallad. Sen blir det nog melodifestivalen.

Nej åter till tentaplugg, weiiii! KRAMBanan

onödig irritation....

När det kommer till tvättider i ett hyreshus eller liknanade finns det tider som är utsatta och det är den tiden som är din inte mer eller mindre!
Idag kommer jag ner till mig tvättid och torktumlaren är i full gång och torkskåpet är fullt. Stoppar i min tvätt och går ut med Greta, 1 timme!! senare när jag kommer tillbaka är torktumlaren fortfarande inte tömd och torkskåpet är fortfarande på!
Jag blir så galet irriterad på när människor inte kan respektera andra och faktiskt hålla sig till sin tid, surt om du inte hunnit innan nu är det min tur och jag måste verkligen tvätta! Tur det var min snälla granne vägg i vägg och ingen annan. Hon är så pass snäll och tolerant annars med min hund, som ska skälla och ha sig.

Idag hade vi opponering på vårt 3-sidiga PM och det gick riktigt bra fick bra feedback av opponenterna.
Man kunde få max 3 poäng som man får med sig på tentan.
Så när det var vår tur att få resultatet så fick vi feedbacken först, sen anslutar hon "det här av det bästa..."
Bästa av alla frågar jag då och hon säger ja! Vi hade alltså det bästa PM av alla gruppen i klassen och ja jag tycker det är okej att skryta om! Hon ville ge oss mer poäng men kunde inte :). Det är viktiga poäng speciellt om du inte får tillräckligt på tentan då kan dom poängen verkligen rädda dig.

Det var allt för idag, tillbaka till tvättstugan!

GRATTIS Morfar!

Idag firar vi min morfar som fyller 80 år! GRATTIS!
Han har blivit firad av vänner och bekanta idag, massa blommor hade han fått och lite vinflaskor (tycker jag är bra, roligare än blommor till tusen)

Greta sover mycket om dagarna igen som när hon var valp. Sen tror jag att ett nytt löp nalkas för det är mycket att dra rumpan efter mig, vilket inte är OK! Hon får kåta sig någon annanstans.
Hon är väldigt hoppig dessutom, hon alldeles till sig och ska hoppa och studsa! Men det går väl över som allt annat, men en unghund :)

Här är en bild från sälen när vi sitter i liften på väg upp. Var riktigt nöjd med mig själv att jag tog en rödbacke innan vi åkte hem





Liveband varje afterski och packat med folk som ni kan se!

KRAM!

appotören....

Igår morse var jag inte glad på min hund, hon har en tendens att alltid! väcka mig på morgonen.
Hon har ett ljud som är värre än naglar mot en tavla. Hon hoppar ner med överkroppen på golvet och sträcker på sig så att hon glider och göt skåror mitt parkettgolv. Man verkligen hör hur nu drar klorna efter golvet!!

Sen på eftermiddagen blev jag lite mer glad på henne! Den som säger att en stabej inte vill apportera ska köpa valp på Greta. Hon är jätte duktig, det bästa som finns. Har alltid med en läder dummie på promnenaden som hon får på slutet.
Sen när man handlar ska hon alltid hoppa efter kassen och vill bära. Igår fick hon bära sina tuggben hem :).

På tal om valpar, är det snart dags att ringa efter en röntgen. Det blir lite avgörande, men jag är inte orolig!
Sen kanske det börjar bli dags att ställa ut mer!? Jag vet att jag måste men som sagt tid och pengar.
Men jag ska klara anlagsprovet i sommar, det är ett mål!

Nej nu måste jag återgå till matlagningen.

Vill önska min Morfar GRATTIS! på 80-års dag imorgon! då blir det stort kalas som jag inte kan vara med på :( men jag tänker på dig och kommer ringa. Saknar dig alltid!

Pusskramar

RSS 2.0