Sista dagen i Edinburgh...

Sista kvällen i Edinburgh har vi tagit det ganska lugnt varit ute och ätit och sen gått till ett cafe och tagit en kopp varm te. Jag har varit helt förstörd hela dagen, det har varit vädldigt intensiva dagar utan någon vila mer än att vi varit tillbaka på rummet en timme och bytt om. Så jag sov en timme på eftermiddagen idag medan E. satt vid datorn.
Igår var vi åt på en helt underbar italiensk resturang med riktigt bra priser. Varje bord som fick ut mat frågade dom om de ville ha färsk malen svartpeppar på. Resturangen låg vid Grassmarket där det ligger jätte mycket pubar och resturanger efter varandra, så man går bara från meny till meny och tittar vad dom har.
Efter middagen tog vi oss två pubar ner och gick in på en liten och mysig pub där det spelades folkmusik. Det är riktigt trevlig musik och lyssna på. Vi blev bjudna på öl av män från the bristish army och innan ni blir avis så talar vi män i 50 års åldern som inte har rört på kroppen under några år. Det va riktigt trevliga att prata med och dom tipsade lite om vad vi ska passa på att göra i Glasgow. Dom var från Skottland allihopa och det va lite svårt att hänga med ibland med dialekten, men dom lärde mig något på gaeliska :) "Posh Mahown"= Kiss my arse!
Igår var vi bort till the National monument, på Carton Hill som det heter och det va riktigt fint, och kanon utsikt över staden.
Här uppe satt vi och lunchade igår, vilket är the National Monument.
Det häftiga med den här staden att det är så mycket grönområde överallt och klippor som staden har byggts runt. Edinburgh är en väldigt stor stad men du märker alrig av det. Det upplevs aldrig som Oxford Street i London när folk går som packade sillar. De två bilderna ovan visar på att beroende vart du vänder dig är utsikten över edinburgh väldigt olika..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0